Haal het beste uit je koffiebonen


Je stapt je lokale koffiebar en koffiebranderij binnen, want je hebt dringend nieuwe koffiebonen nodig, en dan vragen we altijd hoe jij je koffie zet? Vaak zien we dan vragende blikken. We willen dat graag weten want de maalgraad heeft een enorme invloed op de smaak. Een te grove maling zorgt voor een flauwe smaak, terwijl een te fijne maling je koffie bitter kan maken.

Maalgraad
• French press: Grof gemalen bonen zorgen voor een volle, rijke smaak.
• Bialetti (moka pot): Medium-fijne maling.
• Slow coffee (V60, Chemex): Medium maling.
• Aeropress: Medium-fijne maling, ideaal voor een heldere kop koffie. Leuk wistjedatje: de uitvinder van de Aeropress is Alan Adler, die ook de frisbee ontwierp;)
• Syphon: Medium maalgraad. Deze fascinerende zetmethode werkt met vacuümdruk en temperatuur, wat zorgt voor een unieke koffiebeleving. Benieuwd? Kom het gerust eens proeven bij ons.

Heb je geen koffiemolen thuis? Geen probleem, wij malen de bonen graag voor je op de juiste maalgraad.

Het geheim achter onze koffie: osmosewater
Soms vragen klanten hoe komt het dat de koffie zo puur smaakt? Wij zetten koffie met osmosewater, dat vrij is van onzuiverheden en mineralen die de smaak kunnen beïnvloeden. Osmose zorgt voor een zuivere en zachte smaak.

Duurzaamheid en direct trade: eerlijke koffie, pure kwaliteit
Koffie smaakt nóg beter als je weet dat hij eerlijk geproduceerd is. Wij zetten sterk in op direct trade en werken rechtstreeks samen met koffieboeren, zoals die van Grounds Costa Rica en Koffie Quin. Wij vinden het belangrijk dat er niet alleen een eerlijke prijs voor de koffieboer is, maar ook voor een hogere kwaliteit voor jou als koffieliefhebber.

Tot de volgende!