Workshops

Op zoek naar een boeiende workshop?
Ontdek samen met ons
de wondere wereld van koffie en thee

Van Latte art tot de perfecte espresso

Ben je ook zo enthousiast als er op je koffie een prachtig figuurtje verschijnt? Op Instagram zie je daarvan ontzettend veel posts, maar in deze workshop tonen wij hoe je melk opschuimt en een eenvoudig hartje maakt voor je dagelijkse kopje koffie. Kortom je kan zelf aan het werk als latte artiest, en wij begeleiden je daarin.

Maar laten we eerst de basis leggen voor de perfecte espresso. Barista Stephen laat je zien hoe je de ultieme heerlijke espresso zet, van het selecteren van koffiebonen tot het beheersen van de juiste maling en extractietijd, en zelfs de hand van de barista.

Maar dat is nog niet alles. Stephen vertelt alles over de espresso en hij onthult de geheimen van doppio, ristretto en cappuccino, en leert je werken met een espressomachine als een echte professional. Per twee ga je daarna aan de slag om je favoriete koffie te maken en, natuurlijk, te proeven van je eigen meesterwerk.

Dus, als je klaar bent om de wereld van de perfecte espresso en Latte Art te ontdekken, sluit je dan aan bij ons voor een hands-on ervaring vol smaak en creativiteit. Laat je innerlijke barista ontwaken en beleef koffie op een heel nieuw niveau!

Duurtijd: 1u. 30’ (gaat momenteel niet door, kan aangevraagd worden)

Leer koffiebranden met brander Stephen

Ontdek met barista en brander Stephen het boeiende proces van het transformeren van groene bonen tot het aromatische ‘zwarte goud’. Hij deelt niet alleen de wetenschap achter het branden, maar vertelt jou ook waarom het buikgevoel ook zo belangrijk is.

Tijdens deze workshop onthult Stephen de verschillende fases van koffiebranden, van de pure groene boon tot het moment van de ‘first crack’. Het is een intense reis door geuren, kleuren die de transformatie van ruwe bonen naar de ultieme gebrande koffie belichaamt.

Onder zijn deskundige begeleiding krijg je de kans om zelf de rol van brander op je te nemen. Voel de drukkende hitte, ruik de heerlijke aroma’s en ontdek de subtiele kunst van het koffiebranden terwijl je jouw eigen partij bonen roostert. En het beste komt nog: neem je zelfgebrande boontjes mee naar huis om de volgende ochtend na te genieten van je eigen meesterwerk.

Duik in een workshop vol koffiebrandpassie, waar wetenschap en intuïtie samenkomen om een unieke ervaring te creëren. De duurtijd van deze reis? Wedden dat dit boeiende 1 uur en 30 minuten de kijk op koffie voorgoed zal veranderen?!

Duurtijd: 1u. 30′ (gaat momenteel niet door, kan aangevraagd worden)

Cuppen: Ontdek de kunst en het proeven
en waarderen van koffie

Cuppen oftewel koffie proeven zoals wij barista’s doen, daarover vertellen wij je graag meer in deze workshop. Sta even stil met ons hoe je koffie proeft als een ervaren barista. Ontrafel de mysterieuze boontjes met hun verschillende toetsen die in elke kop verborgen liggen.

Met behulp van Le Nez du café, het koffie-smaakwiel, gaan we dieper in op de kunst van het herkennen van subtiele tonen zoals boter, vanille of chocolade enz. Je leert onderscheiden wat wel en niet thuishoort in het rijk van dit zwarte goud.

Daarna nemen we je mee naar het hart van het cuppen, een boeiend proces dat je kennis laat maken met verschillende koffieterroirs. Via verschillende stappen leer je niet alleen de unieke eigenschappen van diverse koffiebonen kennen, maar ook hoe je ze op professionele wijze beoordeelt.

Cuppen is meer dan alleen maar proeven: wij omschrijven het als een mysterieuze reis van intense aroma’s, smaken, aciditeit, balans en body. Ontwikkel met SloW Wings je zintuigen en word een meester in het onthullen van de diepte en complexiteit van koffie. Ben je klaar om de kunst van het cuppen te omarmen en je koffie-ervaring naar een hoger niveau te tillen?

Duurtijd: 1u. 15′ (gaat momenteel niet door, kan aangevraagd worden)

Leer Slow koffies maken thuis

Ben je een ware koffieliefhebber die in het weekend houdt van het trage ritueel van een heerlijke kop koffie? Dan is onze workshop ‘Slow koffies maken thuis’ perfect voor jou! Ontdek de kunst van filterkoffie, en leer hoe je thuis kunt genieten van de meest verfijnde koffies.

Wellicht gebruik je al Bialetti of French Press? Da’s tof, maar we gaan verder dan dat. Ontdek samen met ons hoe je heerlijke filterkoffies maakt met V60, Chemex, Aëropress en de kroon op slow koffies: de Syphon.

Slow koffies maken is als een complexe koffierekensom, zegt Stephen. Hij laat je zien hoe je met verschillende ingrediënten, waaronder heerlijke koffiebonen en water op de juiste temperatuur, een perfecte slow koffie bereidt. Daarna krijg je zelf de kans om één of twee lekkere filterkoffies te zetten.
Ontdek de magie van slow koffies tijdens deze boeiende workshop, waarin we je leren hoe je thuis kunt genieten van een heerlijke kop koffie.

Duurtijd: 1u. 30′ (gaat momenteel niet door, kan aangevraagd worden)

Ontdek alles over thee

Stap binnen in de betoverende wereld van thee tijdens deze workshop. Laat je leiden door de ervaren theesommeliers Stephen en Hilde, die je meenemen op een smaakvolle ontdekkingsreis over hoe je de perfecte kop thee zet.

Stephen en Hilde vertellen waarom je beter kiest voor losse thee dan een simpel theezakje.
Leer waarom het type water dat je gebruikt net zo belangrijk is als de thee zelf. En heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen thee en een infusie? Ontdek het allemaal tijdens deze boeiende workshop.

Wij laten je proeven van heerlijke Chinese thee. En voor de avontuurlijke fijnproevers onder ons, laten we kennis maken met de unieke smaken van Pu Erh en Japanse thee.Ontdek het geheim van het zetten van de perfecte kop thee, terwijl we je onderdompelen in de wereld van het ‘groene geluk’.

Duurtijd: 1u. 30′ (gaat momenteel niet door, kan aangevraagd worden)


Praktische informatie

Adres:
SloW Wings
Koffiebar/branderij
Boomgaardstraat 4
8900 Ieper

Hoeveel Personen:

Maximaal 5 personen

Wanneer:

Aandacht:
Opgelet, gezien we met geuren en smaken aan de slag gaan, is het aangeraden om geen parfum of aftershave te gebruiken (op de dag van de workshop welteverstaan 🙂 )

Meer info:
Stuur ons een mail info@slowwings.be

Koffie workshop of thee workshop op maat

Je wil iemand verrassen met een uniek verjaardagscadeau, teambuilding of pensioenviering? Combineer een stadswandeling in onze mooie stad Ieper of een bezoek aan het Flanders Fields museum, met een boeiende interactieve koffieworkshop als teambuilding met je vrienden of collega’s. Wij geven ook persoonlijke workshops in koffie of thee.
Je kunt kiezen uit verschillende workshops: Cuppen: ontdek de kunst en het proeven en het waarderen van koffie, Leer slow koffies maken thuis, Van Latte art tot espresso, Koffiebranden met Stephen of Ontdek alles over thee.

SloW Wings biedt Koffieworkshops, thee workshop op maat aan, mail ons voor meer info.