Droom
Het was een grote droom van Stephen om naast de Koffiebar te runnen ook zelf koffie te branden.
Op 11 januari 2020 hebben Stephen en Hilde samen een koffiebar -en branderij geopend in de Boomgaardstraat 4 in Ieper. En meteen werd hun koffiedroom werkelijkheid!
Brander
Het branden van de koffiebonen gebeurt in de kelder van onze koffiebar waardoor het aroma je meteen in de neus tegemoet komt, en eigenlijk al vanop straat :).
Stephen geeft zijn eigen artisanale toets aan de koffieboon en zo behoudt de koffie zijn unieke smaken en terroir.
Aanbod SloW Wings
Hieronder vind je de verschillende koffiebonen die wij aanbieden, per 250 gr. boontjes of gemalen.
Wil je koffie aankopen, dat kan, kom binnen of stuur ons een mail.
Ben je een organisatie of bedrijf en wil je je medewerkers belonen of kortom ze verdienen gewoonweg iedere dag een heerlijke lokale koffie, wij doen ook aan B2B. Contacteer ons voor meer info.
Wistjedatje klanten zoals Optiek Porteman, Koningsdale Steinerschool, Vipc Computers, Commonwealth War Graves Commission, Toe Tuzend, enz. verwennen reeds hun klanten/medewerkers met onze SloW Wingskoffie.
Je kunt uiteraard al deze koffiebonen zelf proeven in onze koffiebar.
Koffieboeren
Wij bieden versgebrande koffiebonen aan van gedreven koffieboeren uit Midden -en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.
In de branderij zet brander Stephen het werk voort van de koffieboer. In onze artisanale koffiebranderij brandt Stephen deels op wetenschap maar ook buikgevoel.
________________________________________________________________________________________________________________

Honduras van Rony Dario Alba Vega (Koffie Quin)
We hebben nieuwe koffie Honduras van Rony Dario Alba Vega van Koffie Quin.
Roaster Rony groeide op tussen de koffieplantages in Atima, een dorpje in Honduras.
Zijn familie bezit 10 ha. koffieplantages in Atima, waarvan 6 voor koffie.
Hij woont sedert 2003 met Annelies in het Oost-Vlaamse Assenede. Bij ons wil hij de Hondurese koffiecultuur uit zijn thuisland nog meer promoten en zo startte hij Koffie Quin op waarbij hij koffie via zijn familie plantage exporteert naar België.
Wij waren onmiddellijk verrast door dit mooie koffieverhaal, deze koffie staat immers ook voor duurzaam en er is eerlijk loon voor de koffieboer.
- Je proeft toetsen van pruim, rabarber en chocolade
- 250 gr. – 9.80€
Guatemala Finca Bella Vista

Deze Guatemala Finca Bella Vista komt uit een vallei omringd door drie vulkanen. Deze bergen creëren het ideale microklimaat, bodem en omstandigheden voor het verbouwen van deze sublieme koffie. De hitte tijdens de dag wordt geneutraliseerd door koele en droge avonden.
De familie Zelaya produceert al vier generaties lang fijne koffie. Zij vinden kwaliteit en traditie belangrijk.
De combinatie van factoren zoals vulkanische grond, een goede balans tussen regen en zon en traditionele landbouwmethodes geven deze Guatemala Finca Bella Vista Natural een pittige aciditeit en knapperige smaak.
- Toetsen van: groene appel, chocolade en rood fruit
- 250 gr. – 13.10€
________________________________________________________________________________________________________________


Costa Rica – Annelise
Deze (h)eerlijke koffie kochten wij aan bij Annelise Scholl, half Nederlandse, half Costa Ricaanse.
Haar bedrijf Grounds Costa Rica maakt directe, eerlijke handel tussen koffiebranders en koffieboeren uit Centraal-Amerika mogelijk.
Annelise zorgt voor minder tussenpersonen in de koffieketen waardoor zij ook een eerlijk loon voor de koffieboeren kan voorzien.
Via haar vroegere schoolvriend Fernando Altmann en zijn vrouw Angie, landbouwingenieurs en tevens ook koffietelers, konden wij deze Peaberry aankopen.
Costa Rica – Peaberry
Proef complexe smaken van:
Rietsuiker, verse appelsien, ananas
- 250 gr. – 13.10€
Ethiopië Yirgacheffe
De coöperatie die deze koffie produceert is genoemd naar Adado, een stam uit de Gedei zone van Yirgacheffe.
De 8 droogmolens die zich in de Gedei zone bevinden vertegenwoordigen 7000 boeren, die zijn allemaal lid van de Yirgacheffe Coffee Farmers cooperative (YCFCU).
Ethiopië Yirgacheffe wordt verwerkt door een wet of washed methode, zo verkrijg je een heldere aciditeit.
Smaakprofiel:
Appel, bergamot, zwarte thee en limoen
- 250 gr. – 12.40€

Stephens & Ildees choice
De Blend melanges zijn de favorieten uitgekozen door de barista’s.
Stephens Choice en Ildees Choice passen zowel op pure espresso, gewone koffies en melkbereidingen.
Stephens Choice
Smaakprofiel:
Harde bolster, zachte pit 🙂
Deze blend is iets pittiger, er is een klein percentage Robusta aanwezig
- 500 gr. – 14.20€
Ildees Choice
Smaakprofiel:
‘There’s a crack in everything, that’s how the light get in’ 🙂
De favoriete blend van Ildee is 100 procent Arabica en bevat heerlijke toetsen van fondant
- 250 gr. – 9.10€
Costa Rica Hacienda Sonora
De 100 hectares plantage van de Hacienda Sonora krioelt van biodiversiteit.
Deze plantage is gekoppeld aan hernieuwbare energie en low-pact processing wat zorgt voor duurzame koffies.
Smaakprofiel:
Rond, aangename aciditeit,
pruim en granaatappel
- 250 gr. – 12.40€
Cafeïnevrije Peru
5tal methodes om te decaffineren
Op 1 staat benzeen: dit is verboden. Je hebt ook nog 2 methodes met het component van nagellakverwijderaar (!) en Co2 onder druk, dat lijdt tot veel smaakverlies.
De Deca Peru die wij aanbieden is met de Swiss water methode: uitgevonden door een Zwitser maar verrassend genoeg is het bedrijf achter Swiss water Canadees.

Wat is de Swiss water methode?
We hebben groene bonen, in het water bevindt zich een filter met actieve kool, daardoor komen geurstoffen en cafeïne los. Maar de cafeïne verbindt zich met de actieve kool.
Aan de andere kant hebben we water met smaak en geurstoffen. Dat water gieten we op een batch die gedecaffineerd is, zodanig dat de geur en smaakstoffen terug in de boontjes komen.
99,9% cafeïnevrij
Gedurende 8 tot 10u. wordt dit proces continu herhaald tot de bonen voor 99,9 % cafeïnevrij zijn.
Bij deze methode wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën.
Smaakprofiel:
Deca Peru volgens de Swiss water methode,
bevat geen chemicaliën
- 250 gr. – 11.50€

Kenya Swara AB

“Swara” is het Swahili voor gazelle.
Zoals de gracieuze gazelle, bevat deze Kenya Swara AB
een fantastische koffiepunch van smaken.
Smaakprofiel:
Toetsen van bruine suiker, fondant, pompelmoes
- 250 gr. – 12.50€
Colombia
Wist je dat Colombia na Brazilië en Vietnam de derde grootste koffieproducent is?
Wij kiezen de Colombia Bucaramanga, wat opvalt is dat deze boon groter is dan normaal.
Daardoor proef je een volle, bloemige zoete koffie.
Smaakprofiel:
Vanille, amandel, zoete sinaasappel
- 250 gr. – 11.50€