Wie zijn wij?

Stephen Quintens is Ieperling en naast koffie in zijn bloed zit er ook “commerce” in. Hij is immers de zoon van ‘Ypradisk’ (een vroegere befaamde platenwinkel die zich in de Rijselstraat te Ieper bevond).

Als caféverantwoordelijke bij de Vort’n Vis, leerde hij de toogpraat kennen. Dat in combinatie met een fijne neus en smaak, zorgt ervoor dat hij de volgende opleidingen volgde: zytologie, barista en theesommelier.

Sportieve barista

Bij zijn leermeesters Bart en Peter Deprez (Viva Sara) leerde hij uiteindelijk de finesses van het beroep van barista.

Stephen is een sportieve barista, vooral fietsen en wandelen staan op nrs 1 en 2. Vandaar de beginjaren van Slow Wings, toen hij koos om zijn bedrijf te starten met een bakfiets.

De liefde via Twitter

Zijn partner Hilde Vandenbulcke is afkomstig uit de Golden river stad (Kortrijk) en studeerde Toegepaste Communicatie. Ze was gids in het Vlasmuseum, freelance journalist, secretariaatsmedewerker, bibliothecaris en ontdekte al vroeg de liefde voor taal en sociale media.

Op Twitter sloeg de vonk over tussen beiden en gezwind volgde Hilde de liefde richting Ieper.

Hilde kreeg er ook de koffiemicrobe van Stephen te pakken en de kneepjes van het vak leerde ze bij Barista Michael van de Moortel (Creme de la Crema). Bij Ann Vansteenkiste volgde zij samen met Stephen de opleiding tot theesommelier.

Cijfers en letters

Achter de SloW Wingsschermen, zorgt zij ook voor de administratie en boekhouding, en uiteraard de website en de sociale media.

Intiem detail, Hilde leest en schrijft graag, houdt van poëzie en kunst, maakt graag Instagrams, is gek op tennis van Wimbledon en volgt yoga.

Foto: Coté Charmé