De ultieme koffiegids, welke koffie kies jij?

Je ploft neer in een gezellige koffiebar. Het was een drukke dag, of misschien geniet je van je middagpauze. Nu neem je even tijd voor jezelf. Maar welke koffie kies je?
Once You Go Black
Een Americano en een Long Black lijken sterk op elkaar, maar er is een subtiel verschil. Bij een Americano wordt warm water aan een espresso toegevoegd, waardoor de smaak iets milder wordt. Een Long Black wordt precies andersom gemaakt: eerst heet water, dan de espresso. Hierdoor blijft de crema (het romige laagje) beter bewaard en smaakt de koffie iets intenser.
Melkmuiltje
Heb je een zwak voor melk? Dan zijn een cappuccino of een latte traditionele keuzes, of ga voor eens voor een Flat White.
• Cappuccino: is een klassieker met gelijke delen espresso, melk en melkschuim. Let op, een cappuccino is van nature een lauw melkdrankje. Als je hem kokend heet wilt, betekent dat dat de melk verbrand is!
• Latte: is een mildere, romige koffie met meer melk en een subtielere koffiesmaak. Veel mensen voegen er een siroopje aan toe of kiezen voor plantaardige melk.
• Flat White: onze ultieme suggestie voor melkfans! Dit drankje afkomstig uit Australië, is een dubbele espresso met gestoomde melk. We kregen ooit de reactie van een Aussie dat hij nog nergens in Europa zo’n lekkere Flat White had geproefd. Hihi!
Puur
Wil je echt de pure koffiesmaak ervaren? Dan is een espresso een goede keuze. Wist je trouwens dat espresso niet per se een cafeïne-bom is? De zettijd is amper 25 seconden dan bij een Americano, waardoor de cafeïne-inhoud vaak lager is dan je denkt. Maar je kan natuurlijk ook genieten van een doppio – zeg maar een dubbele espresso.
Zomer in de Winter
Ben je een ijsliefhebber? Dan is een affogato een absolute topper. Een bolletje ambachtelijk ijs overgoten met een dubbele espresso, op een bedje van vanille of karamelsiroop – meer hoeft daar niet over gezegd te worden, toch?
Huismerk of Specialty Coffee?
Bij veel koffiebars kun je kiezen tussen een standaard huismerk of specialty coffee. Specialty coffee wordt met zorg geselecteerd en vaak direct ingekocht bij kleinschalige koffieboeren. Zo vinden wij een eerlijke loon voor de koffieboer en zo min mogelijk tussenstappen heel belangrijk. Wij barista’s en branders van SloWWings staan achter het concept van eerlijk en heerlijk koffie drinken. Denk aan onze Grounds Costa Rica koffie, Koffie Quin, of Rojas specialty Coffee. In een specialty coffee proef je nog meer uitgesproken smaken en unieke aroma’s. Als je van koffie houdt, is het zeker de moeite waard om specialty coffee te proberen!
Wedden dat jij volgende keer een fantastisch keuze maakt in de koffiebar?
Tot de volgende!