Hoe proef en waardeer je koffie?


Vaak krijgen wij de vraag hoe proef en waardeer je koffie? Wel in barista taal heet dat Cupping.
Cupping oftewel koffie proeven dat doen wij barista’s wanneer roaster Stephen een nieuwe koffie gebrand heeft. Sta even stil met ons barista’s en roaster hoe je koffie proeft als een ervaren barista. Ontrafel de mysterieuze boontjes met hun verschillende toetsen die in elke kop verborgen liggen.

Met behulp van Le Nez du café, het koffie-smaakwiel, gaan we dieper in op de kunst van het herkennen van subtiele tonen zoals boter, vanille of chocolade enz. . Je leert onderscheiden wat wel en niet thuishoort in het rijk van dit zwarte goud.

Daarna nemen we je mee naar het hart van het cuppen, een boeiend proces dat je kennis laat maken met verschillende koffieterroirs. Via verschillende stappen leer je niet alleen de unieke eigenschappen van diverse koffiebonen kennen, maar ook hoe je ze op professionele wijze beoordeelt.

Cuppen is meer dan alleen zomaar proeven, het is een ultieme reis van intense aroma’s, smaken, aciditeit, balans en body. In deze workshop ontwikkel je je zintuigen en word je bovendien een meester in het onthullen van de diepte en complexiteit van koffie.

Ben je klaar om de kunst van het cuppen te omarmen en je koffie-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Check onze pagina workshops.