Glunderende Laura


Kijk eens
een glunderende Laura!

Zij was afgelopen week met een groep enthousiaste jongeren
op zomerkamp.
Op hun drukke programma stond ook een kennismaking
met ons Slowwings.
Daarna mochten ze samen met Stephen
een boeiende tocht ondernemen in het intense proces van
koffiebranden.

Roaster Stephen vertelde enthousiast (hij droomt zelfs van
koffie zegt Hilde ;))
over het boeiende brandproces van pure groene boon
tot gebrande boon.
Ze kwamen op een snikhete zomerdag alles te weten
over de first crack, het maillardproces en nog zoveel meer.
De zelfgebrande koffieboontjes mochten ze meenemen, om nog na te genieten.

En wij vertelden ook over hoe Stephen startte met zijn passie voor koffie op zijn triporterende bakfiets in 2016, zijn droom om ooit koffie te branden, en hoe ze samen (Stephen en Hilde) Slowwings in de Boomgaardstraat in barre coronatijd gestart zijn.

Nee, we zijn niet enkel en zomaar een hippe coole koffiebar en koffiebranderij. We staan ook voor direct trade koffie, dwz koffie zonder tussenkomst van enige handelaar, een eerlijk loon voor de koffieboer bekomen. Daar zijn de (h)eerlijke koffieboontjes van Annelise van Grounds Costa Rica en Koffiequin een uniek voorbeeld van.
Maar ook onze gerecycleerd koffiebekers, de prachtige koffiezakken die wij hergebruiken als cadeauverpakking, onze actie voor SyriĆ«, een klein steentje bijdragen aan de White Helmets, en ook de deugddoende babbel in deze ‘happy social mediatijden’, ook dat zijn wij, Slowwings;)

Kreeg je ook zin in een unieke boeiende workshop, of ben je op zoek naar een speciaal cadeau voor een hevige koffiefan, of een collega of kennis gaat op pensioen?
Je kunt kiezen uit verschillende workshops: koffie proeven of cuppen, slow koffies maken, latte art en leer de perfecte espresso zetten, koffie branden met Stephen, of kom alles te weten over thee.
Wij geven ook workshops op maat, mail ons voor meer info.

Tot de volgende