Nieuwe koffie!


Atima
Koffie Quin
Honduras

Dit zijn enkele trefwoorden die onze gloednieuwe koffie Honduras kenmerken.

We hebben terug een nieuwe koffie Honduras van Koffie Quin. Koffie Quin dat is Rony Dario Alba Vega uit Atima, een dorpje in Honduras waar hij opgroeide tussen de koffieplantages.
Zijn familie heeft een koffieplantage van 10 hectare, waarvan 6 voor koffie Hij leerde zijn vrouw Annelies kennen die daar werkte als vrijwilliger.

Rony woont sedert 2003 met Annelies in het Oost-Vlaamse Assenede. Bij ons in Belgiƫ wil hij de koffiecultuur uit Honduras nog meer promoten en zo startte hij Koffie Quin op waarbij hij koffie uit zijn familie plantage exporteert naar Belgiƫ.
Wij waren onmiddellijk verrast door dit mooie koffieverhaal, deze heerlijke koffie staat immers ook voor duurzaam en er is eerlijk loon voor de koffieboeren.

Zoals altijd houden wij met enkele trouwe klanten een slurpsessie. Wat is een slurpsessie denk je wellicht.
Wel zeg maar een proefsessie hoe wij barista en roaster onze nieuwe koffie cuppen (proeven).

Tijdens het cuppen (proeven) analyseren we verschillende koffiesoorten en beoordelen we op basis van aroma, smaak, zuurgraad enz. Een van onze trouwe klanten, Sarah en Samuel vinden het boeiend om hun kennis over koffie te vergroten en hun zintuigen te ontwikkelen, zodat ze een beter begrip krijgen van wat een goede kop koffie inhoudt.

We vinden het verrijkend met klanten de waarde van koffie en het plezier in het ontdekken van de fascinerende wereld van koffieproeven.

Tot de volgende!