La Vie en rose


Jippie de nieuwe thees zijn aangekomen van onze favoriete theesommelier Ann Vansteenkiste,
waar Stephen en mezelf onze thee opleiding volgden.

Voor de diehard theefans is er een sublieme zwarte thee Ceylon Heavenly. Deze biologische thee komt van SOFA (Small Organic Farmers Association) uit een high grown area in Sri Lanka (Ceylon is de oude benaming). Momenteel zijn 2100 kleine boeren bij hen aangesloten, die bewust kiezen voor biodynamische teelt in biodiversiteit. Biodiversiteit wil zeggen dat er tussen de theestruiken ook vanille, peper, gember, kurkuma, … geteeld wordt. De mensen krijgen een eerlijk loon, en worden ondersteund in onderwijs, (land)bouwmaterialen en plantjes. Met de opbrengsten worden ook schooltjes voor de kinderen en trainingscentra voor de boeren opgericht.
Ann vindt dit één van de mooiste projecten, ook wij sluiten ons hierbij aan.

Maar heb je het meer voor (h)eerlijke infusies, wat dacht je van een kruidige verfrissende citroenmelange: Evergreen? Of direct al trek in een vitamine C bommetje zoals de mooie benaming het zegt: La Vie en rose: bessenmengeling, hibiscus, rozenbottel.

Naast deze nieuwe thees, hebben we ook nog Japanse thees en witte thee, zo zie je maar, een rijk boeket voor theefans.

Tot de volgende