Van koffiegruis tot oesterzwam


In het kader van Week van de Smaak volgde ik gisteren een boeiende workshop van KopjeZwam.

Bart Vanderveken, vertelde meer over hoe ze uit koffiegruis oesterzwammen kweken. Het koffiegruis gaan ze ophalen bij Brugse horeca. Wij vinden dat heel interessant omdat wij ook wel iets willen doen met onze koffiecoekies hier in de Westhoek.

Daarna mochten we per 2 een saus maken voor oesterzwamkroketjes. Een toffe leskeuken, saus maken die eerst naar koekjes moet ruiken, ik waande mij terug in de eerste kooklessen die ik ooit volgde. Daarna de bouillon en de oesterzwammen erbij. Dan ging alles de diepvries in.

Bart liet ons nog proeven van heerlijke oesterburgers met microgroenten die ze zelf kweken uit de vruchtbare compost.

We frituurden daarna enkele oesterkroketjes en smullen maar. De rest mochten we meenemen naar huis, want ja mijn hongerige barista en brander Stephen was present in onze koffiebar en koffiebranderij.

Het was een leerrijke workshop, bedankt Bart, OC West, Pom.

Tot de volgende

Hilde

(eigen foto)