Proef onze nieuwe koffie: Peaberry!


Proefsessie

Zondag hielden we een proefsessie met klanten, Stephen had de Costa Rica Red Honey Peaberry net gebrand, dus daarom hielden we een koffieproeverij.

Annelise van Grounds Costa Rica

Altijd interessant om de reacties van onze klanten te weten. Zoals je wellicht weet kochten wij de koffie aan bij Annelise Scholl van Grounds Costa Rica, zij is half Costa Ricaans, half Nederlandse. Samen met Fernando, koffieboer in Costa Rica wilde ze deze specialty koffie zonder veel tussenpersonen naar hier brengen.

Annelise zorgt ervoor dat deze koffie tot bij de kleinere koffiebranders geraakt, en ook de koffieboer en zijn familie kan voorzien in hun levensonderhoud.

Peaberry

Het was een gezellige voormiddag, klanten mochten hun bevinden weergeven zoals de echte cuppers (mensen die als job fulltime koffie proeven), ze vulden een blad in met tal van criteria: aroma, smaakbeleving, aciditeit, enz.

Men kon kiezen tussen een espresso of Americano en tenslotte zette Stephen de Peaberry nog eens op een slow koffie: nl. Chemex, je proefde heerlijke zachte complexe smaken van rietsuiker, verse sinaasappel en ananas.

Heb je ook al ‘goesting’ om deze intense heerlijke Peaberry of Annelise te proeven, dat kan. Ook voor thuis kun je deze koffie aankopen.

Tot de volgende

Hilde en Stephen